mjuk pepparkaka i långpanna ♥

PEPPARKAKSMUMS
Ingredienser
KAKA
- 150 gram smör
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 2 msk pepparkakskryddor
- 1/2 tsk mald ingefära (kan uteslutas)
- 4 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 ½ dl mjölk
GLASYR
- 75 gram smör
- 1 msk grädde
- 1 msk pepparkakskryddor
- 3 ½ dl florsocker
GARNERING
- kokos
Instruktioner
-
Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman ägg och socker. Rör ner pepparkakskryddorna och eventuellt lite extra ingefära. Blanda vetemjöl och bakpulver för sig och rör ner tillsammans med smöret och mjölken till en jämn smet. Häll i en form (min är ca 15 x 20 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 20-30 minuter. Låt kakan svalna och rör under tiden ihop glasyren. Smält smöret och låt det svalna. Blanda med grädde, kryddor och florsocker till en jämn glasyr. Bred över kakan och toppa med kokos. Skär i rutor.