goda kakor :)
Kanelbullesnittar, ca. 25 st:
150 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 msk Vaniljsocker
1.5 msk Sirap, ljus
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
1.5 tsk Kardemumma, malen
1.5 tsk Kanel, malen
+ Pärlsocker
+ 1 Ägg
–
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver, 1 tsk av kardemumma och 1 tsk av kanel till en smidig deg. Rulla till två längder och lägg på plåten, platta till en aning.
Pensla med ägg och strö över resten av kardemumma, kanel samt pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.
150 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 msk Vaniljsocker
1.5 msk Sirap, ljus
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
1.5 tsk Kardemumma, malen
1.5 tsk Kanel, malen
+ Pärlsocker
+ 1 Ägg
–
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver, 1 tsk av kardemumma och 1 tsk av kanel till en smidig deg. Rulla till två längder och lägg på plåten, platta till en aning.
Pensla med ägg och strö över resten av kardemumma, kanel samt pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.
De bakar jag Lilian..