Lax och räkgratäng ....
Alltid gott med Lax...å det här är en variant jag aldrig prova. Men det kommer jag att göra =)
4 personer
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
400 g färsk spenat
100 g sockerärter
2 msk smör
4 bitar skinnfria laxfiléer
á 175 g 200 g skalade räkor
2 msk finhackad dill
2 dl kyld bearnaisesås
2 dl turkisk yoghurt
2 dl riven lagrad ost
Garnering: räkor dill limeklyftor
Sätt ugnen på 200 grader. Strimla purjolöken och finhacka den. Skölj spenaten och dela sockerärterna på mitten. Fräs lök, vitlök och spenat i smör. Sila bort överflödig vätska om det behövs. Fördela blandningen i en smord ugnsform tillsammans med sockerärter. Putsa laxfiléerna och placera på spenatbädden i formen. Blanda samman bearnaisesås, yoghurt, ost och räkor. Ta undan några räkor till garnering. Bred såsen över lax och spenaten. Gratinera i ugnens mitt ca 18-20 minuter. Garnera gratängen med räkor, dill och limeklyftor och servera med kokt potatis, ris eller sallad.